Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Преглед на печата

Печат

"Най-после заваля сняг, край Дунав преспи, по морето потоп, в Южна България 12 градуса", пише "24 часа" и допълва: "Спускащият се от север студ първо обърка живота в Румъния и тамошните власти поискаха да се затвори Дунав мост и от наша страна, за да се избегне рискът от бедстващи превозни средства". 

 "Труд" отбелязва, че днес в цялата страна ще има виелици и заледени пътища.  "Балканска пързалка" - така е озаглавена водещата публикация на първа страница на "Стандарт". "Истинска пързалка настана по пътищата на България, Румъния и Сърбия от вчера. Днес ще става и по-лошо заради падащите температури и виелиците", обобщава изданието.

"Безхаберие уби работник" - под това заглавие "Труд", съобщава за авария в заводска подстанция край Ихтиман. 

Никой не отговаря за подстанцията в приватизирания завод, съоръжението се оказа неподдържано от години, отбелязва вестникът и помества коментар, озаглавен "Жертви на ничия отговорност".

 "Самозванци залостиха Софийския университет, ректорът проф. Илчев определи акцията като "фалш и шантаж", пише вестник "Преса" на първа страница и допълва, че "Ранобудните студенти" са се разграничили от акцията. В коментар също на първа страница се отбелязва, че историята се повтаря само като фарс. "Монитор" и "Телеграф" вече са наясно кой стои зад блокадата, ако се съди по заглавията на първите им страници. 

 "Борисов и Прокопиев - кукловоди в сянка", пише "Монитор". Според "Телеграф" доказателство за това е, че журналисти на "Капитал" са били посред нощ в Алма Матер.

 Двата вестника излизат с тревожни заглавия на първите си страници: "Заради епидемията свършиха лекарствата за грип" и "Китайска дрога превзема наркопазара у нас."

 "24 часа" пише на първа страница, че епископ Борис - игуменът на Бачковския манастир е лишен от правото да служи в храма "Света Богородица" след секскомпромата. Комисия на Светия синод ще разследва случая и ще извърши пълна финансова ревизия на манастира. Тя ще се произнесе до заседанието на синода през февруари.

Всички днешни вестници проследяват развитието на събитията в Украйна. "Насилие и кръв в Украйна, застреляха милиционер, завзети са областни управи в редица градове", пише "24 часа". Според "Стандарт" стигнало се е до изненадваща развръзка, след като президентът Янукович предложи премиерския пост на лидера на опозицията Арсений Яценюк.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44