Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Болниците в Дупница са препълнени заради грипа

Грип
Снимка: http://www.preferential.co.uk/

Заради много случаи на грип и пневмонии са препълнени и двете болници в Дупница - общинската със 180 легла, и частната със 165 места.

Особено трудна е ситуацията в педиатрията на общинската болница. Налага се заболели малчугани да се местят в инфекциозното отделение или да се транспортират в районната болница в областния център Кюстендил, където обаче са заети почти всички 300 легла. 

Дневно в трите многопрофилни болници - в региона, двете в Дупница и тази в Кюстендил, постъпват по 10-12 пациенти с тежък грип или пневмония. По принцип януари е най-тежкият месец за болниците и здравните заведения, влизат в преразход. Има пациенти на походни легла, освен грипа и пневмониите зачестяват и инсултите, неврологичните отделения в трите болници също са пълни, споделят от екипите на здравните заведения.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44