Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Преглед на чуждестранния печат

newspapers

Опозиционните сили завладяват нови и нови министерства и постепенно се изплъзват от контрола на своите лидери, пише официозът Росийская газета в коментар за снощната окупация на сградата на украинското правосъдно министерство. Изданието отбелязва безуспешните опити на един от водачите на опозицията Виталий Кличко да сложи край на окупацията. Координаторът на движението "Общо дело" Александър Данилюк заяви, че случилото се е резултат от кампанията за блокиране на административните сгради. Представители на властите ще бъдат допуснати в тях само ако работят за амнистия на участниците в безредиците, каза Данилюк, цитиран от Росийская газета.

Друг руски вестник - Комерсант, отбелязва затрудненото положение, в което се намира украинската опозиция в резултат на предложението на президента Виктор Янукович да стане част от властта. Даже ако приемат предложението, опозиционните водачи едва ли ще успеят да убедят протестиращите да напуснат площада на независимостта, пише вестникът.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44