Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Всички водомери, монтирани в ромския квартал "Изток" в Кюстендил, са свалени

Снимка: БГНЕС

Всичките 300 водомера, монтирани през миналата година на абонатите в ромския квартал "Изток" в Кюстендил, са свалени и най-вероятно са предадени за скрап. Това каза инж. Мая Точева, началник на отдел "Инкасо" към дружеството "Кюстендилска вода". При това положение потребяваната вода в квартала се начислява на член от семейството - по 5 кубика за определен отчетен период, като абонатите роми пак отказват да си плащат.

Не търпят водомер. На третия ден, откакто е поставен, и го свалят. Няма противодействие срещу тези кражби, казват работещи във водното дружество.

В Кюстендил и региона върви подмяна на всички водомери, ползвани повече от 10 години. Доставката, монтажът, проверката, поддържането и ремонтът им в жилищата са задължение на потребителите. Един нов водомер струва между 20 и 50 лева. При подмяната абонатът заплаща и такса 28,60 лева за демонтирането на стария и поставянето на новия. Абонатите, чиито водомери са собственост на "Кюстендилска вода", няма да плащат. На проверка дали са за смяна, или не подлежат към 36 000 водомера в района, като само в Кюстендил са към 16 000, казаха от дружеството.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44