Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

69 години от освобождаването на "Освиенцим"

С тържествено заседание в Бундестага днес ще бъде отбелязан Денят на жертвите на националсоциализма. Преди 69 години на този ден е освободен концентрационният лагер "Освиенцим". 

Да произнесе слово пред германските дипломати специално е поканен 95-годишният руски писател Даниил Гранин. Той е преживял цялата 900-дневна ленинградска блокада, която по-късно описва в множество произведения. На церемонията ще присъстват и специално поканени млади хора от Германия, а също така от Полша, Франция и други европейски страни.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44