Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Съдът решава за постоянното задържане на Бисер Миланов-Петното

Снимка: БГНЕС

Софийският градски съд ще решава дали да потвърди постоянното задържане на Бисер Миланов, известен с прякора си Петното. Преди десетина дни Районният съд му наложи най-тежката мярка за неотклонение по обвинение в закана за убийство, отправена към протестираща жена през миналото лято.

Заканата е към Боряна Георгиева, съпруга на известния в криминалните среди Тихомир Георгиев, известен като Тишо Боксьора. Думите на Петното: "Знаеш ли колко хора съм убил? Затваряй си устата! Внимавай какво правиш, защото ще ти отрежа главата бавно и мъчително!", както и седемте му присъди дадоха основание на съда да заключи, че Миланов е личност с повишена обществена опасност и трайни престъпни навици.

До задържането на Бисер Миланов, който от месеци скандализира с провокативните си прояви на антиправителствените протести, се стигна отново по време на протест, ден след като Би Ти Ви излъчи репортаж как той хулиганства с екипа на телевизията. Адвокатът на Петното - Велимир Атанасов, не успя да убеди съда, че не бива да се доверява на професионалната свидетелка Боряна Георгиева.

Когато има факти, които сочат, че тези тези показания не са съвсем стабилни, аз трябва да го коментирам.

Атанасов призна, че ще му бъде трудно и днес заради спорната биография на клиента му.

Дайте да го лишим от защита, така ли, риторично попита той.

Извън съдебната зала последователи на Миланов го обявиха за борец срещу геноцида. А той видя в ареста си политическо посегателство. На въпрос кой се страхува от него, Бисер Миланов отговори: За какво става въпрос, за кокошка няма прошка, за милиони няма закони.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44