Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Срутила се къща в "Сименово" може да е била без носещи колони

Снимка: БГНЕС

Срутилата се тази сутрин къща в столичния квартал Симеоново вероятно е нямала носещи колони, съобщи пред "Хоризонт" кметът на район "Витоша" Валери Йорданов:

При ремонтна дейност на необитаема къща са пострадали двамата работници, които са извършвали ремонта. Поне по данните, с които разполагаме към момента, засега те са без опасност за живота и са закарани в лечебно заведение. Установен е собственикът на имота и на къщата. Изготвено е предписание за обезопасяване на района. Жители от районната администрация сега извършват проверка по отношение както законността на сградата, така и начина на построяване и съответно ако няма, ще се предприемат мерки, ако пък има нали ще се види дали е изпълнена съгласно проекта сградата.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44