Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Горната камара на руския парламент прие декларация, осъждаща намесата на Запада във вътрешните работи на Украйна

Снимка: Васко Михайлов – кор. на БНР в Москва
Съветът на Федерацията - горната камара на руския парламент - прие декларация, в която осъжда намесата на Запада във вътрешните работи на Украйна. Руските сенатори изразяват недоумение и възмущение от заявленията на редица западни политици, които според тях безцеремонно се намесват във вътрешните работи на Украйна и умишлено провокират дестабилизацията на обстановката в страната. Сенаторите отбелязват, че масовите безредици нямат нищо общо с мирните протести и изразяват загриженост във връзка с опитите на опозицията да противопостави интересите на едни региони на други. В документа се казва още, че е налице добре организирана кампания за дискредитиране и сваляне на  легитимната власт.

Погромите  в Киев и в други украински градове, превземането на административни сгради, агресивните действия срещу силите на реда, които доведоха до човешки жертви и значителен брой пострадали, стават с одобрението на тези, които изведоха хората на улицата, се посочва в изявлението на Съвета на Федарацията. Сенаторите отбелязват, че Украйна се намира в състояние на дълбока политическа криза, която може да има тежки последици за нейния народ, държавност и териториална цялост. Като осъжда проявите на насилие, национализъм и ксенофобия, горната камара на Руския парламент призовава всички политически сили в Украйна да търсят пътища за изход от сегашното противоставяне само чрез конструктивен диалог, без ултиматуми и натиск.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44