Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ГЕРБ започва законодателна инициатива за промени в сектор "Сигурност"

Снимка: БГНЕС

ГЕРБ започва законодателна инициатива за промени в сектор "Сигурност". На практика искането е да се възстанови старата структура на Държавна агенция "Национална сигурност". Това съобщи в парламента бившият вътрешен министър Цветан Цветанов и уточни основните промени:

Ликвидиране дублиращите функции на МВР и ДАНС, връщане на Главна дирекция "Борба с организираната престъпност" в структурите на МВР. Сред положенията за председател на  ДАНС законовите изисквания да бъдат 12 години професионален стаж, а не в хипотезата, която беше разгърната в пленарна зала и стигането до предложението на Делян Пеевски. Запазваме старата структура - по предложение от Министерски съвет за председател на ДАНС - с указ на президента.

Сред предложенията е Дирекцията за подслушване и проследяване да стане част от Държавната агенция "Технически операции" и да се заличи възможността на ДАНС да разследва по правилата на Наказателно-процесуалния кодекс.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44