Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Полицията отказа коментар за присъствие на "Ал Кайда" в ромския квартал в Пазарджик

Снимка: БГНЕС

Полицията в Пазарджик отказа да коментира неофициалната информация, че представители на "Ал Кайда" обикалят ромския квартал "Изток" с посредничеството на подсъдимия по делото за радикален ислям Ахмед Муса Ахмед. Сигналите се проверяват от ДАНС. Самият Ахмед заяви, че кварталът е посещаван от немалко сирийци и македонски мюсюлмани, но работа на държавата е да знае кои от тях са представители на "Ал Кайда":

Ако са дошли тези хора, щом ги познават, защо ги вкараха в България. При мен не е идвал никой от "Ал Кайда", но идват. Аз ги посрещам, говоря с тях. Държавата е тази, която за хората, които ще влязат в България, да ни каже "Те са от "Ал Кайда", и ние да се пазим от тях, но щом влизат в България, щом минават през митницата, значи тези хора не са опасни за България и ние им даваме вот на доверие, с тях се отнасяме много мило. В квартала е пълно - и сирийци има, и сирийки има, в квартала най-малко 10-20 има, може би. Преди четири месеца са дошли. При нас като дойдат за молитвата, ако нямат въглища, ако имат нужда от нещо, ядене, даваме им.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44