Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

700 операции със специални полицейски сили проведени без основание от предишното ръководство

| обновено на 30.01.14 в 15:26
Снимка: БГНЕС

700 операции на МВР със специални полицейски сили са проведени без основание от предишното ръководство, съобщи вътрешният министър Цветлин Йовчев.

За 200 от акциите няма и документи и най-вероятно те са били разпоредени устно. Министърът на вътрешните работи обясни ,че проверката продължава, но не се ангажира дали ще бъде търсена отговорност на предишни началници и министри.

Общо над 1 300 са операциите на МВР, които са обект на проверка. В отговор на въпрос, знае ли кой е кръщавал акциите при предишното ръководство на Министерството, Цветлин Йовчев призова журналистите сами да намерят отговора на този въпрос.

По повод разразилите се скандали с компромати и СРС-та Йовчев апелира държавата да не бъде замесвана в тези случаи.
Вече наистина съм объркан от това какво казват и не желая да коментирам, ще ви кажа защо. Забърква се някаква уникална помия и между другото това не е от сега, то са месеци наред, дори години. Някой с някого се бил срещал, пък не се бил срещал, пък срещал се с криминално проявени, пък не се срещал, говорили са, пък не са говорили, пък записали са ги, пък не са ги записали. Сега извинявайте, ама не може да ангажираме държавата и да мажем цялата държава с това, че някой с някого се срещал, пускат си някакви компромати, от там нататък да очакваме държавата да ходи да им мие това нещо, което са направили.
МВР проведе днес национално съвещание, свързано с приоритетите с борбата с престъпността за 2014-а година. Като основни бяха посочени контрабандата и битовата престъпност. Министерството въвежда и мониторинг за криминално проявени лица. С тях ще се работи и ще се правят опити за интегрирането им.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44