Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Фондация ще награди Йордан Йорданов, който спаси четирима младежи след катастрофа

Снимка: БГНЕС

Благоевградчанинът Йордан  Йорданов, който спаси четирима младежи, паднали с автомобил в реката, ще бъде удостоен с медал  "За хората с добри сърца" на пловдивската фондация "Помогни на нуждаещите се".

Освен с почетния знак фондацията ще отличи и служител на Йорданов, помогнал му да извадят затиснатите в катастрофиралата кола момчета и момичета.

Над 70 души от целия свят са досегашните носители на отличието. Сред тях са спасителите на българските деца в река Лим, кметът на Ню Йорк Рудолф Джулиани, както и собственикът на чилийската спасителна фирма, която спаси от гибел 33-мата миньори в Чили.

Връчването на почетния знак на Йордан Йорданов ще бъде на специална церемония в средата на февруари. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44