Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Приключва благотворителната кампания на КНСБ "Дари непотребен телефон, помогни на дете"

Снимка: БГНЕС

Днес е последният ден от благотворителната кампания на КНСБ "Дари непотребен телефон, помогни на дете". Средствата се събират за благотворителния фонд "Проф. д-р Желязко Христов", който отпуска месечна помощ на деца, чиито родители са загинали при трудови злополуки.

Ако искате да помогнете, можете да оставите непотребния си  мобилен телефон в офисите на КНСБ в цялата страна, обясни Рени Джагалова, секретар на благотворителния фонд:

Всички телефони, които се събират при нас, ще бъдат предадени на фирма - оценител, след което ще бъде извършена оценка и съответната сума ще бъде дарена на благотворителен фонд "Проф. д-р Желязко Христов" в подкрепа на деца, загубили родителите си при трудова злополука". За телефони, които са счупени и не могат да се използват повторно, фирмата ще добави по 1 лев в подкрепа на каузата. Освен това осигуряваме и официални облекла при завършване на средно образование на абитуриентите. От една страна ще осигурим финансиране на нашите стипендианти, а от друга ще дадем и своя принос за опазването на околната среда, като намалим образуването на електронен отпадък от мобилните телефони, които са в обръщение. Те са около 12 милиона. Искам да благодаря на всички, които се включиха досега в кампанията и да се обърна с молба към тези, които разполагат с мобилни телефони, които не използват, и не знаят какво да правят с тях, да ги предадат в офисите на КНСБ в цялата страна.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44