Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Все още се разчистват пътищата в област Силистра

| обновено на 31.01.14 в 12:49
Снимка: БГНЕС

Животът в Силистренска област постепенно се връща към нормалния си ритъм. Главните пътища за Русе и Шумен са отворени и проходими при тежки зимни условия. В цялата област обаче още е в сила забраната за движение на тежкотоварни камиони над 10 тона.

Главният път Силистра - Добрич остава затворен заради големи навявания в участъка край селата Срацимир и Богорово и в района на силистренското депо за отпадъци. В посока Добрич и Варна може да се пътува само през Алфатар, Алеково и Тервел. В община Дулово непроходими са третокласните пътища между селата Межден и Върбино, Яребица и Прохлада и общинския път Дулово - Колобър.

Големи навявания има по пътя Кайнарджа - Краоново, който в момента се разчиства. Непроходими са също третокласните пътища от Главиница за Русе и Дулово, от Ситово за Дулово и отсечката с. Професор Иширково - Дулово.

Пътят между селата Поляна и Попина в силистренската община също не е почистен. От сутринта по основните транспортни линии пътуват автобуси и влакове. Няма населени места без ток и вода. Училищата в цялата област и днес са затворени. Учениците ще се върнат в класните стаи след междусрочната ваканция на 5-и февруари.

Пътищата в Добричка област са проходими при зимни условия. Все още има затворени междуселски отсечки, затворен е и пътят Кардам - Спасово - Дуранкулак. Остава забраната за движение на тежкотоварни автомобили над 10 тона. Тя не важи само за пътя Добрич - Варна.

Две села в община Каварна са без вода, други две са частично без електричество.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44