Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Цветлин Йовчев: Не знам дали Цветан Цветанов е подслушван

Снимка: БГНЕС

Министърът на вътрешните работи Цветлин Йовчев заяви пред журналисти, че не знае дали е подслушван бившият вътрешен министър Цветан Цветанов и дали, ако има такова подслушване, това е законно. Министър Йовчев подчерта, че във вътрешното министерство не са изготвени искания и не се прилагат специални разузнавателни средства за каквито и да било политически лидери .

Първо, не знам дали е подслушван господин Цветанов, но съм убеден, че ако е подслушан, то е направено по законен начин и информацията, която е придобита, е използвана само и единствено за целите, които са посочени в специалните разузнавателни средства. Имаме всички гаранции, че се спазва законът при използването на СРС. Аз като министър на вътрешните работи от август месец миналата година не знам кой се подслушва. Нито съм виждал искания за специални разузнавателни средства, нито съм чел резултати от прилагането им. При Министерството на вътрешните работи не са изготвени искания и не се прилагат СРС по отношение на каквито и да е политически лидери в момента.

Министър Цветлин Йовчев каза, че ще бъде изпълнено решението на Върховния административен съд камерите на КАТ по пътищата да бъдат само стационарни:

Не коментирам решения на съда, изпълняваме ги. Ще прегледаме внимателно в момента какви са възможностите и ще организираме работата си по начин, който отговаря на съдебното решение.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44