Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Орешарски: Не са избрали подходяща тема за вот на недоверие

Снимка: БГНЕС

Премиерът Пламен Орешарски заяви, че намира за неуместно искането на вот на недоверие заради работата в сектор "Сигурност":

Не са избрали подходяща тема, защото тя е слаба за опозицията, още повече, че това е една опозиция, която наскоро излезе от управлението. И ключова слабост, по моя преценка, беше точно сектор "Сигурност". Може би критични бележки биха могли да задават политически сили, или граждани, които не са допринесли за срива на системата на сигурността предходните четири години.

Пламен Орешарски се разграничи от процесите в левицата и заяви, че подкрепата за кабинета му е единодушна:

Досега не съм чул един глас от левицата, който е срещу кабинета. Това ми дава увереност, че имам подкрепата на всички представители на левицата. А другото е вътрешнопартиен дебат, в който аз не бих искал да взимам страна.

Орешарски отново изрази балансирана оценка за предложението на президента Росен Плевнелиев за референдум заедно с евроизборите. На брифинг в Народното събрание той коментира, че е добре да се конкретизират въпросите, за да има информиран избор на гражданите.



БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44