Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В Силистренско все още има непроходими отсечки от републиканската пътна мрежа

Снимка: ЕПА/БГНЕС
В Силистренско все още има непроходими отсечки от републиканската пътна мрежа. В облластта температурите тази сутрин са между -15 и - 10 градуса. По главните пътища за Русе и Шумен вече е отменена забраната за движение на тежкотоварни камиони. Затворени остават пътищата между селата Правда и ПАдина и Главиница - Черногор, както и отсечката между село Богорово и разклона за Кайнарджа. В посока Добрич и Варна движението се извършва през Алфатар и Тервел.

Деца от Силистра се заемат да чистят улиците и тротоарите на своя град от снега, натрупал се през последната седмица. Заместник-председателят на ученическия парламент Ася Иванова обясни в предаването "Закуска на тревата" по "Хоризонт", че мерките на общината са недостатъчни:

Вярно, има снегорини, които почистват, но явно не достатъчно, защото и самите тротоари са целите в сняг и не можем да се придвижваме и преминаваме. В по-малките улички е много по-зле. Там, ако хората сами не излязат и не си почистят, няма кой да им почисти.





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44