Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Приходите от данъчно-осигурителни вноски в Ловешка област през 2013 година са с 6 милиона лева повече от предходната година

С шест милиона лева повече  са приходите от данъчно-осигурителни вноски в Ловешка област през миналата година. Офисът на НАП в Ловеч е събрал общо 75 милиона лева.

Изпълнението на плана за  миналата година е 106 на сто. Постъпленията от данък върху  добавената стойност за годината са над 11 милиона лева, а от  корпоративни данъци  - почти 5  милиона лева. Известно изоставане от прогнозите се отчита при данъка върху  доходите на физическите лица от трудови правоотношения.

Причините са свързани с въвеждането от началото на 2013-а г. на  единната сметка и с факта, че вноските за данък върху доходите по този повод през годината са били 11, а не 12. Значително  преизпълнение има от данъка върху доходите на физическите лица по гражданските договори и от авансови вноски на едноличните търговци и свободните професии. От данъци върху доходите на физически лица  са събрани почти 13 милиона лева. Постъпленията за социални и здравни вноски за периода са близо 42 милиона лева. През 2013-а г. възстановеният ДДС е 13,5 милиона лева, като в края на годината няма невъзстановен в срок данък.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44