Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Общинските съветници в Плевен увеличиха месечното си възнаграждение средно с около 130 лева

Общинските съветници в Плевен увеличиха месечното си възнаграждение средно с около 130 лева без дебати само с един "против" и двама "въздържали се". За всеки ангажимент в работата на Общинския съвет е определено и допълнително стимулиране. За подготовката на сесия всеки съветник ще взима месечно по 400 лева. За едно заседание ще се получават още 100 лева, но при отсъствие ще се налага санкция и тази сума няма да се дава. За участие в постоянна комисия възнаграждението е 80 лева. Председателят на Общинския съвет Дарин Ангелов уточни: 

До момента съветниците са получавали около 530 лева брутни, тъй че увеличението е с малко над 100 лева. Ние засега сме с най-ниска заплата от големите градове. Всички останали са над 1 000 лева. За общинските съветници, нашите, в Плевен, максималното, което можеше да получат колегите е 1 250 лева, а това вече е въпрос на морал. 

Същевременно, съветниците се отказаха от оборудването с лаптопи и заделените за целта средства в размер на 20 000 лева ще бъдат инвестирани за изграждането на резервоар за питейна вода в село Горталово.





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44