Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В Спешното отделение в Кюстендил има 15 свободни места за лекари

Снимка: БГНЕС
15 свободни места за лекари обяви Спешното отделение в Кюстендил. Според завеждащият звеното д-р Анелия Георгиева, текучеството там е започнало отпреди три години, когато двама от лекарите заминали за САЩ, а трети - за Гърция. Други пък напуснали заради ниското заплащане.

Изпитваме голям недостиг на специалисти с висше образование, особено за офиса в Кюстендил. Желаещи да започнат в Спешното обаче няма. Въпреки дефицита, екипите ни се справят, но с голямо натоварване, отбеляза д-р Георгиева. И в петте болници в региона има незаети лекарски места. Девет са незаетите лекарски практики по селата, обявиха от Здравната каса. За последните години медиците в региона са намалели до 420, с около 10-15 са по-малко, след като има заминали за чужбина или започнали работа в София. Това каза председателят на БЛС - Кюстендил д-р Пламен Симеонов.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44