Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Преглед на печата

Печат

Премиерът Пламен Орешарски подкрепя създаването на равнопоставени частни здравни каси, които да са конкуренция  националната, пише ф като се позовава на източници от управляващата коалиция. От години ДПС има готов проектозакон за разкриване на частни каси и чака момент, в който при поилитическа воля и одобрение от обществото той да бъде гласуван. Въпросът обаче е какво влияние върху премиера ще окаже БСП, която е за модела на една каса и допълнителни фондове. 

Недоволство от работата на НАП и Агенция "Митници" по събирането на приходите в хазната изрази премиерът Пламен Орешарски. Той определи тази година като тест за двете агенции дали ще подобрят тази дейност, посочва по темата вестник 24 ЧАСА..

БНБ се съветва с Европейската централна банка как да следи дружествата, които отпускат бързи кредити до 400 лева. Нашата банка се е интересувала и дали може да се сложи таван на лихвите по тези кредити, съобщава ПРЕСА, цитирайки депутата от левицата Румен Гечев. 

Температурата в офисите трябва да е минимум 20 градуса през зимата, а в заводите, където се извършва тежък физически труд, живакът трябва да показва поне 16 градуса. Това отбелязва в публикация по темата ТЕЛЕГРАФ, в която цитира нова наредба за микроклимата на работните места.  

Столичани искат денонощен градски транспорт. Инициативата на фондация събра хиляди поддръжници за две седмици. Идеята е градският транспорт да минава на всеки кръгъл час през ключови места в града и да свързва центъра с крайните квартали, информира СТАНДАРТ

Жертвите на бавно правосъдие у нас получават средно 3061 лева обезщетение от министъра на правосъдието, сочат данните на ведомството, което от април миналата година плаща вместо Европейския съд за правата на човека компенсациите на хората, с проточили се с години дела, отбелязва ф.

По-лесна процедура за получаване на наследство въвежда правосъдното министерство. Новите правила позволяват завещаното да се взима с документ, валиден в цяла Европа, съобщава СТАНДАРТ

Апетитни обяви за твърде високи заплати може да се намерят в административния регистър, в който се публикуват свободните работни места в държавната администрация. Новото Министерство на инвестиционното проектиране например търси шеф на дирекция "Привличане на финансови ресурси", като основната му заплата може да стигне 3 100 лева, обяснява вестник ПРЕСА

Неделните издания отделят обширно място за пленума на БСП, на който беше свалено доверието от Георги Първанов и тези, които подкрепят инициативата  АБВ. Според МОНИТОР,БСП е вдигнало червен картон на 13 заговорници. 

24 ЧАСА посочва, че решението на Националния съвет на социалистите е било гласувано с огромно мнозинство от 125 гласа "за".  "БСП не изключи Първанов, "замрази" го", уточнява ТРУД.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44