Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Изплатени са над 80% от задълженията за заплати на болницата в Девин

Снимка: БГНЕС

Ръководството на болницата в Девин е изплатило над 80 процента от заплатите, натрупани преди затварянето на здравното заведение през 2011-а година.

Над 300 хиляди лева надхъвърлят просрочените възнаграждения от времето преди прекратяване на дейността на болницата. След издължаване на заплатите от девинската болница започват преназначаване на лекари и медицински сестри, които са работили в болницата преди затварянето й през 2011-а година.

Общо 12 лекари вече са назначени във възстановената болница в Девин. От ръководството на здравното заведение преговарят за сключване на договори с още лекари специалисти, свободни са местата за педиатър и анестезиолог.

МБАЛ-Девин кандидатства пред Здравната каса за сключване на договори за всички клинични пътеки, които са обслужвани преди затварянето на отделенията, както и за нови дейности. 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44