Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Преизпълнение на приходите от данъци и осигуровки отчитат в Плевен

Снимка: БГНЕС

Приходите от данъци и осигуровки в Плевенска област за миналата година са с над 9 милиона и 400 хиляди лева по-големи от планираните. В бюджета са внесени над 175 милиона лева, отчитат от плевенския офис на приходната агенция. 

Според анализа най-голям принос за преизпълнението имат постъпленията от ДДС и от корпоративни данъци. Изпълняващата длъжността директор Цветомила Тутурлиева коментира: Постъпленията за социални и здравни осигуровки в офис "Плевен" са над 81 милиона и 300 хиляди лева като изпълнението на плана тук е 101,5 процента, тоест отново имаме преизпълнение на този показател.

За последните пет години сега се отчитат най-ниски стойности на невъзстановения ДДС. За 278 хиляди лева е задържаният данък и причината е продължаващите ревизии на шест дружества.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44