Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Отрова за животни е била разхвърляна на детска площадка в столичния квартал "Лозенец"

| обновено на 03.02.14 в 12:02
Снимка: БГНЕС

Отрова за животни е била разхвърляна на детска площадка в столичния квартал "Лозенец".

Полицията в София разследва инцидента, при който са умрели няколко домашни животни. Първият сигнал в столичната полиция е бил подаден още в средата на миналата седмица. Тогава мъж съобщил в Четвърто РУП, че кучето му е умряло след разходка в района на детска площадка на столичния булевард "Джеймс Баучър". В СДВР били подадени още подобни сигнали. Предстои да бъде извършена проверка.

Явор Гечев от фондация "Четири лапи" уточни, че най-често за отравяне на животни се използват инсектициди или стрихинин:

Миналата седмица има едно отровено домашно куче, преди това има още едно. Мисля, че е домашно, но междувременно има и други. Доколкото разбрах днес от хората, в квартала са 7-8 отровените животни. Това са само кучетата, отделно имало котки, гълъби и така нататък. Може да се каже, че това дори е и опит за терористичен акт, защото е разхвърляна една отрова и то на детска площадка, защото там има детска площадка, в която няма никаква гаранция кой ще я погълне. Това е градинката на водната кула, която всъщност е детска площадка.

От МВР твърдят, че ако при полицейските проверки бъде доказано наличието на отрова, по случая ще бъде образувано досъдебно производство.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44