Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Обявиха грипна епидемия във Враца и три ловешки области, отмениха мерките в Бургас, Ямбол и Плевенско

| обновено на 03.02.14 в 16:25
Снимка: БГНЕС
Регионалната здравна инспекция във Враца обяви грипна епидемия в областта. Най-много болни има сред бебетата и малките деца. За ограничаване на разпространението на грипа и острите респираторни заболявания са въведени мерки в болниците, детските и учебни заведения и центровете за социални грижи. Средната заболяваемост за региона е 503 на 10 хиляди души население.

В три общини на Ловешка област също е обявена грипна епидемия. През последната седмица рязко са нараснали случаите с остри респираторни заболявания и грип на територията на общините Ловеч, Троян и Луковит, където от утре е обявена епидемия. Прекратяват се плановите операции в болниците в трите града, както и консултациите на бременни и кърмачки. Въпреки обявената грипна епидемия засега учебните занятия в края на междусрочната ваканция ще продължат. Няма затворени детски градини и ясли.

Грипната епидемия в Бургас и Ямбол е отменена от днес, тъй като броят на заболелите е намалял наполовина през последната седмица, отчитат от Областните комисии за борба с грипа и острите респираторни заболявания. Подновени са плановите операции в болниците и женските и детските консултации, отменени са всички противоепидемични мерки в детските градини и яслите.

В Плевенска област грипната епидемия се отменя от утре. Учебният процес в областта се възстановява от 5-и февруари, съобщиха от Регионалната здравна инспекция. За последната седмица здравните експерти отчитат спад на заболелите от грип и остри респираторни заболявания. Епидемията бе обявена на 25-и януари, след като само за три дни броят на заболелите се увеличи двойно.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44