Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Прокуратурата поиска 28 години затвор за убийството на Мирослава от Перник

Снимка: БГНЕС
Софийската апелативна прокуратура поиска 28 години затвор за Марио Любенов-Заека, който е единственият подсъдим за убийството на 17-годишната Мирослава Николова от Перник.

На първа инстанция делото се гледаше по съкратената процедура и заради пълни самопризнания на Любенов, Пернишкият окръжен съд редуцира доживотното му наказание на 25 години затвор.

Бащата на убитата Мирослава и адвокатката на Любенов очакват от Софийския апелативен съд да се произнесе с решение до месец и още:

Виждате каква ни е държавата. Мога да ви кажа, че почти нищо не очаквам. 28 години е справедливо, обаче едва ли това ще остене като краен резултат, за да се отложи, за да се изчаква в тази корумпирана система и държава, няма как да стане.

Аз уважавам болката на пострадалите, но трябрва да се раздгледат чисто юридически нещата, за да се стигне до един правилен извод. В крайна сметка истината е такава, каквато я приеме съдът, но при внимателния прочит на всичко не мисля, че ще се стигне до такова заключение, до абсолютно тежко наказание, каквото определи съда - доживотен затвор.

Мирослава изчезна през ноември 2011-а година, а два месеца по-късно тялото й беше открито, заровено край местността Планиница. Случаят беше проучван от две анкетни комисии в мандата на 41-вото Народно събрание.






Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44