Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Търговци в Плевен протестират срещу навлизане на голяма търговска верига

Със знаменца и лозунги "Не ни отнемайте хляба" близо стотина представители на дребния и среден бизнес в Плевен излязоха на протест тази вечер пред сградата на общината. Причината за  недоволството им е приетото от Общинския съвет в Плевен решение за отдаване под наем изцяло на 11 терена за поставяне на преместваеми съоръжения за продажба на вестници и пакетирани храни. 

Дребните търговци се обявиха срещу навлизането на монополна търговска верига в областния град. Според тях, общината създава условия за нелоялна конкуренция и застава срещу интересите на местния бизнес:

Проблемът е много сериозен. Вижда се как една верига магазини цели да монополизира пазара. Много от хората са уплашени и виждат в случващото се край за своя бизнес. 

Утре недоволните ще внесат  петиция в общината и ще настояват и пред областния управител за отмяна на решението на общинските съветници.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44