Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Митхат Табаков е в затвора във Варна

| обновено на 04.02.14 в 14:57
Снимка: БГНЕС

Бившият депутат от ДПС Митхат Табаков се оказа в затвора във Варна. От дни той излежава 5-годишната присъда за сключване на неизгодна сделка, докато е бил кмет на община Дулово. Новината изненада страните по друго дело срещу него, което се гледа в Софийския градски съд.

Случаи на толкова високопоставени лица, които влизат в затвора, са по-скоро изключение. До ефективното наказание на Табаков се стигна, след като на 16-и януари ВКС сложи точката на няколкогодишното разследване и процес с мотива, че бившият кмет на Дулово трябва да лежи в затвора, защото поведението му е торпилиращо държавността и унищожаващо авторитета на институциите и в страната, и по света.

Според ВКС единственият адекватен отговор на фона на обществената нетърпимост към подобни деяния в едно демократично общество е подсъдимият да осмисли стореното и да се превъзпита в затвора. Срещу Митхат Табаков има още серия дела, в повечето от които той е подсъдим заедно с Гюнай Сефер. Но това е първото дело, по което има влязла в сила присъда. Другото приключи на първа инстанция като двамата съпартийци получиха общо 21 години затвор.

Отложеното днес дело е в начална фаза. То продължава на 2-ри април, когато Табаков трябва да бъде докаран от Варненския затвор. В момента той е настанен в приемното отделение, докато се адаптира с новите условия. 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44