Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Британската кралица с аудиенция при папата през април

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Британската кралица Елизабет ІІ и Херцогът на Единбург ще посетят Рим през април, където ще бъдат приети от папа Франциск, съобщиха от Бъкингамския дворец. Основна цел на посещението в Рим на кралската двойка е аудиенцията при папапа, но те ще имат и обяд с италианския президент Джорджо Наполитано.

Еднодневното посещение, което ще се състои на 3-ти април, бе планирано за миналата година, но се отложи поради заболяване на кралицата. Кореспондентът на Би Би Си по кралските въпроси Питър Хънт заяви, че кралицата е доволна, че срещата с папата ще се състои в неговата резиденция, тъй като това не я задължава да бъде облечена в черно или да носи воалетка.

В кратко изявление от Бъкингамския дворец се казва, че Елизазабет Втора и принц Филип ще бъдат в Рим по покана на Джорджо Наполитано, с когото ще имат частен обяд в Президентския дворец. По-късно през деня кралската двойка ще има аудиенция при папа Франциск във Ватикана.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44