Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Индиец е новият директор на "Майкрософт"

Сатия Надела
Снимка: ЕПА/БГНЕС
Сатия  Надела  е новият главен изпълнителен директор на "Майкрософт". Той става третият директор в 40-годишната история на най-голямата софтуерна фирма в света.
46-годишният Надела е роден в Индия, където завършва електроинженерство. Придобива магистърска степен по компютърни науки в Съединените щати, в университетите в Уисконсин, Милуоки и в Чикагския университет. Женен е и има три деца. Работи в компанията от 22 години.

Надела е доказан лидер с инженерни умения, бизнес визия и способност да обединява хората. Неговата визия за това как ще се използва технологията и опита по целия свят е точно това, от което се нуждае "Майкрософт", тъй като компанията навлезе в следващия си етап на продукти и растеж
, се казва в изявление на Бил Гейтс.

"Майкрософт" остава безспорен лидер в производството на компютри за работното място. Повече от 50 на сто от персоналните компютри работят с Windows, но едва 4 % от смартфоните и още по-малък процент от таблетите са тяхно производство.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44