Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Владимир Путин беше определен за политик номер едно в световно допитване до информационните агенции

Руският президент Владимир Путин беше определен като политик номер едно в световно допитване до информационните агенции и новинарски медии.

Допитването се проведе по инициатива на агенция ИТАР-ТАСС и стана първата подобна анкета сред професионалната общност на новинарите по света. В него участваха 175 агенции и средства за масова информация. 133 от тях сложиха на първо място руския президент Владимир Путин. Следват го папа Франциск, канцлерът на Германия Ангела Меркел и президентът на САЩ Барак Обама.

В номинацията Световен учен №1 победи британецът Питър Хигс - Нобелов лауреат за миналата година по физика. В третата категория - Деец на културата - с най-много гласове е канадската писателка Алис Мънро - отличена с Нобеловата награда за литература за 2013-а г. 

Резултатите от световното допитване бяха представени от Международен експертен съвет, в чийто състав е и генералният директор на БТА Максим Минчев, който е и президент на Асоциацията на информационните агенции от Черноморския басейн.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44