Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Английски криминалисти разбиха международна престъпна мрежа за пране на пари с клон в България

Снимка: БГНЕС

Под ръководството на Националната агенция за престъпността във Великобритания, на територията на България е проведена мащабна операция по разкриването на престъпна мрежа за пране на пари. Разследване се е провело също във Великобритания, ЮАР и Испания.  У нас то е било съсредоточено на територията на Пловдивска област с участието на прокурори, следователи , служители на ДАНС и МВР.

Осем са претърсените адреси в Пловдивска област.  Иззети са множество СИМ-карти и телефони, електронни носители и устройства, както и документи, сред които и такива за самоличност на чужди граждани.

Говорителят на Пловдивската окръжна прокуратура Галина Андреева потвърди за голям брой разпитани с установена съпричастносткъм извършване на парични транзакции. Като цяло, в операцията са участвали  250 служители на правоохранителните органи на Великобритания, България, ЮАР и Испания. Общо намерени и иззети са около половин милион британски лири и диаманти за  приблизително 100 хиляди британски лири. Задържаните на територията на четирите държави са 20 души.

Членовете на престъпната група са заподозрени в предоставянето на услуги по изпиране на пари на по-голяма организация, занимаваща се с широк кръг от престъпления, включително трафик на висококачествени наркотици.  Разследването под ръководството на Националната агенция за престъпността на Великобритания продължава. 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44