Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Определени са съдиите по дела срещу Филип Златанов и Цветан Цветанов

Снимка: БГНЕС

Определен е съдията, който ще гледа делото  срещу бившия председател на Комисията за конфликт на интереси Филип Златанов. Това е Андрей Ангелов. В кариерата си той има няколко дела от категорията знакови с нелеки осъдителни присъди. Именно той прочете една от ефективните присъди срещу бившия ДПС-депутат Митхад Табаков, за когото вчера изненадващо стана известно че е влязъл във варненския затвор.

На случаен принцип беше изтеглен и съдията по делото за нерегламентираното подслушване в МВР с основен подсъдим Цветан Цветанов. Това е Петър Гунчев, който е гледал няколко обществено значими дела, сред които срещу Златомир Иванов-Златко Баретата и още няколко души, обвинени за наркотрафик. Иванов беше осъден на осем години затвор. 

Последното дело на съдия Гунчев е срещу таксиметровия шофьор Михаил Куртев, осъден на девет години затвор за смъртта на дете и млада жена на спирка на булевард "Цариградско шосе". 

Сега се чака решението на двамата магистрати дали ще насрочат ли делата в открити съдебни заседания или ще открият процесуални нарушения в двата обвинителни акта, които прокуратурата ще трябва да поправя.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44