Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Таня Андреева ще съди бившия здравен министър Десислава Атанасова

Снимка: БГНЕС

Здравният министър Таня Андреева ще съди депутата от ГЕРБ и неин предшественик на този пост Десислава Атанасова за клевета. Поводът са обвиненията Атанасова по-рано днес в парламента за скандална обществена поръчка в здравеопазването за изграждане на интегрирана информационна система в спешната помощ за 6,5 милиона лева.

Министър Андреева отрече обвиненията и обясни, че обществена поръчка е за поддръжка на автопарка от линейки и връзката им  call-центровете:

На 21 декември 2013 година стартира открита процедура по Закона за обществените поръчки. Тази процедура не е приключила, няма класиран кандидат и аз не мога да разбера каква е причината, че това е обществена поръчка, която била направена за някой определен, след като този "определен" все още не е определен практически.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44