Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Държавата дава на София само 6 милиона лева за нови детски градини

Снимка: Ивайло Михайлов

Само шест милиона лева за изграждане на 6 нови детски градини ще получи от държавата Столичната община. София кандидатства с два проекта на обща стойност 30 милиона лева, за изграждане на 12 детски градини и ремонт на училищни дворове. Председателят на комисията по образование в Столичния общински съвет Малина Едрева коментира:

Само за миналата година кабинетът "Борисов" отпусна 14 милиона лева за строителството на нови детски градини, а тази година Столична таобщина кандидатства с два пакета по 15 милиона лева за изграждане на детски градини, физкултурни салони и училищни дворове от Фонда за развитие на регионите на правителството. Само преди няколко минути дойде новината, че от тези 30 милиона, с които Столичната община е кандидатствала, на практика се отпускат шест милиона. Тоест важно е тогава, когато една политическа сила може да влияе върху решения и може да докаже приоритетите на града, и да може да го направи това на практика.

Общинските съветници от БСП в София няма да подкрепят новия бюджет на града. Обсъждането му е първа точка от дневния ред на утрешната сесия на Столичиня общинсики съвет. Общинският съветник Илка Христова посочи, че бюджетът потвърждава липсата на стратегия за развитието на София. 


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44