Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ВСС избира ръководител на Апелативния съд във Варна

Снимка: БГНЕС
Висшият съдебен съвет ще избира нов административен ръководител  на Варненския апелативен съд. Кандидатите за поста са двама - Ванухи Аракелян, която е шеф на Окръжния съд във Варна и Вилиян Петров - съдия в Апелативния съд в морския град. Това е първият важен избор, който ще прави Висшият съдебен съвет след последния евродоклад, който изрази безспокойство, че далеч преди съдебните кадровици да натиснат копчето за гласуване, името на победителя е ясно.

Варненският апелативен район е втори по натовареност след Софийския. За редовия съдия Вилиян Петров това е втори опит да се пребори за поста. Ванухи Аракелян пък беше коментирана за потенциален силен кандидат за овакантяващият се до месеци пост на председател на Върховния касационен съд. И двамата магистрати са оценени високо от Комисията по предложенията и атестирането към ВСС. Вилиян Петров е с най-високата оценка - "много добър" и максимален брой точки - 100. Ванухи Аракелян е оценена с най-високата оценка за административен ръководител. Тя е получила максималния брой точки - 150. И двамата са специалисти по търговски дела.

Според запознати фаворит за позицията е Ванухи Аракелян.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44