Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Турският външен министър отложил посещението си в България заради Сочи

Снимка: ЕПА/БГНЕС
Турският външен министър Ахмед Давутоглу е отложил посещението си в България заради Зимната олимпиада в Сочи, съобщи говорител на турското външно министерство и определи като спекулации вчерашните коментари в турски вестници.

Давутоглу ще придружава премиера Реджеп Ердоган на церемонията по откриването на Олимпийските игри в Сочи на 7-и февруари и това наложи да отмени в последния момент визитата в България, каза говорителят и подчерта, че програмата му за София е била уточнена с българската страна. Продължавали консултациите за набелязване на нова дата за посещението.

Според турското външно министерство коментарите в някои местни медии относно това решение не отговарят на истината и са спекулации.


Медийният орган на мюсюлманския проповедник Фетуллах Гюлен - вестник "Заман", който е сред водещите опозиционни на турското правителство вестници писа, че Ахмед Давутоглу отложил посещението си в София, понеже не му била уредена среща с президента Росен Плевнелиев. Същият вестник остро разкритикува турския външен министър заради това решение.


Ахмед Давутоглу е автор на стратегията за нулеви проблеми със съседите, но решението му внесе напрежение в турско-българските отношения
, коментира "Заман".

 


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44