Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Лошото време в Англия създава политически неприятности на премиера Дейвид Камерън

Снимка: ЕПА/БГНЕС
Ураганни ветрове и поройни дъждове оставиха десетки хиляди домакинства във Великобритания без електричество и предизвикаха траспортен хаос в някои райони на страната. Лошото време създава и политически неприятности на премиера Дейвид Камерън. Той беше принуден лично да оглави усилията за справяне с наводненията след остри критики от опозиционната Лейбъристка партия, че не се прави достатъчно, за да се помогне на пострадалите от природното бедствие.

Камерън председателства Комитета за извънредни ситуации "КОБРА" и обяви, че ще бъдат отпуснати допълнително 100 милиона паунда за възстановителни работи. Той призна, че през последните години Агенцията за опазване на околната среда не е направила достатъчно, за да бъдат отводнявани реките в Югозападна Англия.

Вече близо два месеца Великобритания е заливана от непристанни дъждове. Само през последните дни прелелите реки потопиха над 300 домове, като положението е най-тежко в Югозападна Англия. Стотици хора от селища по крайбрежието бяха евакуирани, тъй като бурни вълни заляха къщи и на места отнесоха трасето на основната железопътна линия в района. За петък и събота метеоролозите предричат нови силни валежи.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44