Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Жандармерията влиза в селата и малките населени места за по-ефективна борба с битовата престъпност

Снимка: БТА

Жандармерията влиза в селата и малките населени места за по-ефективна борба с битовата престъпност. Мерките обяви днес главният секретар на МВР Светлозар Лазаров.

Акцията започва в понеделник, в 8 часа сутринта. Жандармерията ще влезе в 15 области, където има данни за най-високи нива на битовата престъпност. От МВР отчетоха, че най-тежко е положението в районите Видин, Враца, Монтана, Плевен и София област. Там, освен екипи на жандармерията, ще бъдат използвани и екипи на КАТ "Пътна полиция", които ще бъдат пренасочени от големите централни пътища към междуселските и по-малките пътища. По този начин от МВР се надяват да респектират престъпността.

От понеделник започват и постоянни срещи с местните власти на определените райони, където има проблеми с престъпността, както и профилактиране на криминалния контингент. От МВР отказаха  да уточнят как точно ще се случи това. В областите, където има най-тежки проблеми с битовата престъпност, ще бъде отпуснат и допълнителен лимит на гориво за полицейските автомобили.

Подробности чуйте в звуковия файл.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44