Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Националистическа партия на България" подаде документи за регистрация

Снимка: БГНЕС

"Националистическа партия на България" подаде документи за регистрация в деловодството на Съдебната палата. В нея влизат няколко крайно националистически формации и неформални младежки крайни патриотични организации и групи.

В случай че получи регистрация, формацията има амбицията да участва със своя листа на предстоящите евроизбори. Формацията влезе във фокуса на общественото внимание с идеите и вижданията си преди време, когато политическите наблюдатели я определиха като неонацистка и настояха учредяването ѝ да бъде забранено.

Пред "Хоризонт" Симеон Костадинов от бъдещата партия разказа за инцидент, разиграл се преди регистрацията на формацията в центъра на столицата:

С тази задача упълномощихме един наш юрист, който малко преди 11 часа, на 50 метра от Съдебната палата, на улица "Позитано", между другото точно пред централата на БСП, е нападнат от трима души, които го удрят, един от тях прави опит да му бъдат отмъкнати книжата, документите, които носи със себе си. За щастие, този опит не е успял.

Според Костадинов България трябва да излезе от ЕС:

Официалната позиция на нашата партия, в това сме категорично убедени, е, че България трябва да излезе от ЕС. Евроизборите са наша непосредствена цел. Силно се надяваме, че дотогава ще имаме валидна регистрация на нашата партия и ще можем в една нормална предизборна обстановка да направим обществено достояние нашите идеи.


 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44