Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Над 250 участници от 22 страни се представят на "Ваканция и СПА Експо" у нас

Снимка: БГНЕС

Международната туристическа борса "Ваканция и СПА Експо" има подкрепа от държавата да се превърне в едно от най-големите събитя за туризъм в региона, подчерта на заместник-министърът на икономиката Бранимир Ботев.  Над 250 участници от 22 страни ще се представят на туристическата борса, която ще се състои следващата седмица, съобщи организаторът ѝ Бисерка Огнянова.  За първи път на борсата ще участва националният туристически офис от Китай, както и Алтайския регион - Западен Сибир в Русия ще представи природни продукти и програми за лечебен и СПА туризъм. По традиция туристическия си продукт ще покажат Турция, Македония, Сърбия, Тунис и Русия. Бранимир Ботев декларира:

Министерство на икономиката и енергетиката опитва да помогне на организаторите на ЕКСПО, най-голямата туристическа борса в България, да придобие много сериозно международно значение. Спокойно мога да кажа, на базата на информацията, която вече ние имаме, че ние сме втората борса в региона след Емит в Истанбул. Това, че в момента имаме такива сериозни участници нови показва, че действително ние имаме своята тежест. Отдава се много като очакване на националната ни туристическа борба

Министерство на икономиката и енергетиката ще се представи с национален щанд, на който ще участват 25 браншови туристически организации, регионални туристически асоциации, съюзи на хотелиери и ресторантьори, туристически дружества, музеи, посочи Мария Иванова директор на дирекция в министерството. По данни на Световната организация по туризъм, 13,6% от БВП на страната се дължи на туризма. Това означава, че всеки седми лев в страната се генерира от тази индустрия, каза още Бранимир Ботев. Той посочи, че за национална туристическа реклама през тази година са планирани 18 млн. лева и формулира една от задачите на администрацията в рамките на събитието:

Аз лично виждам ролята на нашата администрация как да помогнем  на общините да могат да продават туристическите атракции, които са на тяхна територия



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44