Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В Ловеч ще бъдат открити три центъра за настаняване от семеен тип и едно защитено жилище

Снимка: БГНЕС

Министърът на труда и социалната политика Хасан Адемов ще открие в Ловеч три центъра за настаняване от семеен тип и едно защитено жилище. В новите социални услуги ще бъдат настанени 44 деца и младежи с увреждания.

Четирите сгради са построени и оборудвани по проект "Осигуряване на ефективна социална инфраструктура, предлагаща услуги за деца в риск в община Ловеч" по оперативна програма "Регионално развитие". Общата стойност на проекта е 2,5 млн. лева.

Центровете отговарят на изискванията за достъпност на средата. В тях децата и младежите ще живеят в среда, близка до семейната. Те ще бъдат настанени в тях по друг проект на Общината, по който вече е назначен и персонал за предоставяне на социалната услуга.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44