Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Депутатите дебатират промени в Закона за устройството на Черноморското крайбрежие

Снимка: БГНЕС

Парламентът обсъжда на първо четене промени в Закона за устройството на Черноморското крайбрежие. 

Законопроектите са два. В този на ГЕРБ се предлага  да бъде забранено поставянето на кратковременни преместваеми обекти заради провеждането на градски празници, промоции и други обществени прояви. Посочено е още, че се въвеждат ограничителни мерки, като сред тях е и въведената забрана за извършване на строителни и монтажни работи в курортните територии на населените места, курортите, курортните комплекси и ваканционните селища по Черноморието от 15-и май до 1-ви октомври.

Другият законопроект е внесен от Димчо Михалевски и група народни представители от Коалиция за България. Той предвижда да отпадне различието в допустимите проценти за преместваеми обекти и допълнителна търговска площ за плажовете до 40 декара и над 40 декара, като за всички плажове, независимо от тяхната площ, се въвеждат еднакви максимални проценти. До два процента за преместваеми обекти и до два процента за допълнителна търговска площ.

Трябва да има справедливост в определянето за концесионните такси, спазване на концесионните договори, каза народният представител от Коалиция за България Страхил Ангелов. Според Лиляна Павлова от ГЕРБ управляващите искат да върнат старият режим с бетон и сергии по крайбрежието.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44