Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Цветлин Йовчев: Борбата с битовата престъпност е приоритет номер едно за МВР

Снимка: БГНЕС

Борбата с битовата престъпност в Северозападна България е приоритет номер едно за 2014-а година на МВР и областните дирекции на полицията. Това заяви по време на парламентарния контрол вицепремиерът и министър на вътрешните работи Цветлин Йовчев:

Още миналата година аз бях на място. Видях, говорих с хората, изцяло съм съпричастен към тяхната мъка и искам да ви уверя, че ще положим всички усилия, възможни, за да намерим трайно разрешаване на този проблем. Общите мерки, които прилагаме като политика, са в няколко насоки - разпределение на полицейските сили съобразно концентрацията и характера на престъпленията или иначе казано полицията да бъде там, където има нужда от нея.

Бърза реакция след получаване на даден сигнал, ефективен контрол върху криминалния контингент, сътрудничество и обща работа с общините и частните охранителни фирми, по-тясно сътруничество с гражданското общество след влизане в сила на новия закон за МВР чрез изграждането и правенето на възможност за въвеждането на извънщатните сътрудници. Искам да ви уверя, че към момента имаме конкретни мерки и екшън план, с които се надяваме в бързи срокове наистина да намалим битовата престъпност в регионите, в които тя има най-големи размери. Осигурени са допълнително човешки ресурси, осигурено е допълнително гориво, каза Йовчев.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44