Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

И тримата нападатели на Георги Димитров-Метин остават в ареста

Снимка: БГНЕС

Тримата мъже, които през ноември миналата година пребиха Георги Димитров, по-известен като Метин, на метри от столичната джамия "Баня Баши", остават в ареста. Според Софийския градски съд в нощта на инцидента Момчил Милчов, Иво Дилков и Джоно Младенов са били "ксенофобски мотивирани".

Тримата са удряли и ритали Метин с крака и с железен прът целенасочено в главата и без да бъдат провокирани с нищо, това записа още в мотивите си съдия Андреа Ангелов, който извлече ксенофобската мотивация от други техни прояви преди това в съседен хостел за чужденци.

Ангелов ги остави в ареста заради високата им степен на обществена опасност. По делото има само стара медицинска експертиза от началото на разследването, според която Метин е с две средни и една лека телесна повреда.

Прокурорът по делото обаче обясни, че причината да няма актуална експертиза на Метин е, че пострадалият съвсем наскоро е бил изписан от болницата и е в изключително неадекватно състояние. Експертиза обаче вече е назначена, а лекуващите лекари са били категорични, че ако Георги Димитров-Метин не е бил приет веднага в болница, е щял да умре.

Решението на СГС може да бъде обжалвано пред Софийският апелативен съд.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44