Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Голямо количество оръжия и над 5 кг динамит иззеха в Батак

Снимка: БГНЕС

Голямо количество боен арсенал и над 5 кг взривно вещество са иззети при специализирана полицейска акция в Батак. При обиск на шест частни имота полицаите са открили и акцизни стоки без бандерол.

Полицейски действия са проведени и във велинградското село Кръстава. 

Притежателите на боеприпасите в Батак са мъже между 54 и 72 години. Конфискувани са две нарезни карабини, малокалибрена карабина и монтиран оптически прицел и заглушител, две пушки 12-и калибър, 700 боеприпаси от различен вид и над 5 килограма динамит. 

Освен това са открити 27 420 къса цигари, а в кафе аперитив и хранителен магазин, собственост на двама мъже от село Кръстава, са намерени още 39 хиляди къса с цигари и 174 литра алкохол без бандерол.

Част от притежателите на боеприпасите и незаконните стоки са криминално регистрирани за бракониерство и кражби.

Специализираната акция е извършена под ръководството на Окръжната прокуратура в Пазарджик.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44