Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

От наводнените райони в Англия поискаха оставката на директора на Агенцията за околната среда

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Директорът на Агенцията за околната среда лорд Смит стана обект на гневни нападки от страна на жители и местен депутат на силно наводнен район в графство Съмърсет. Лорд Смит заяви, че няма да подаде оставка, въпреки призивите за такава от местните жители. Депутатът от Консервативната партия Йън Лидъл-Грайнджър го нарече „предател”.

Лорд Смит посети за първи път района, в който само в едно от селата бяха евакуирани 80 къщи. От местната полиция съобщиха, че някои от жителите на селото Морланд са предпочели да останат, въпреки че то вече седмици наред е откъснато от света.

Лошото време продължава да създава сериозни проблеми особено в Югозападна Англия. По-рано през деня премиерът Дейвид Камерън заяви, че положението в Съмърсет се подобрява и са отпуснати 10 милиона паунда допълнителна помощ, но в резултат на проливните дъждове нивото на реките отново е извън контрол и мнозина от местните жители и местната управа са на мнение, че губят битката с наводненията.

40 моряци от кралския флот и 40 командоси пристигнаха спешно в най-тежко засегнатия район на Съмърсет Левълс да помогнат при евакуацията на местни жители, за преместване на по-ценната покъщнина и за укрепване на речните диги. Прогнозите за времето обаче са тревожни с очаквани буреносни ветрове със сила от 120 километра в час тази вечер.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44