Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Хиляди жители на сирийския град Хомс очакват доставка на храни и медикаменти от международната общност

Автор:
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Хиляди жители на обсадения сирийски град Хомс очакват доставка на храни и медикаменти от международната общност. Доставката ще бъде извършена днес, ако тридневното примирие, договорено между правителството и местните бунтовници, се задържи. След прекратяването на огъня вчера от центъра на града бяха изведени над 80 души, голяма част от които изтощени от глад. В капан, засега, остават около 3 000 души.
В съвета за сигурност на ООН снощи бе блокиран поредният опит за резолюция, призоваваща за пълен достъп на хуманитарните работници до всички огнища на сирийския конфликт.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44