Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Над 7 млн. лева получават общините в Търговищко от програмата за развитие на регионите

Снимка: БГНЕС

Над 7 милиона лева ще получат общините в Търговищка област от публичната инвестиционна програма "Растеж и устойчиво развитие на регионите". От петте общини в региона, най-голямо е финансирането за община Търговище.

Финансирането на предложените обекти е изключително важно за региона, тъй като с парите ще бъдат благоустроени жилищни квартали, изградени спортни и детски площадки, ремонтирани детски градини и общинския път Изворово-Омуртаг-Кьосевци-Стойново. Заместник-областният управител Румен Такоров обобщи, че общините Антоново и Опака са получили стопроцентово финансиране, но и не скри своето недоволство и поясни защо в община Попово е одобрен само един проект.:

Не съм доволен от това, че единственияй обект, който беше представила Областната администрация, а това е ремонт на път 3-74 Преслав-Търговище-Въбел-Дралфа, с искането за 5 400 000 лева, или това са 6 км улична мрежа на територията на град Търговище. Само единият обект е влязъл в програмата -  за 300-те хиляди, а този за 1 560 000 лв. не е допуснат, но и кметът на общината знае защо не е допуснат - заради проблеми с апликационните форми, които те представиха.

Изпълнението на проектите трябва да приключи до края на годината и ще бъде под постоянния надзор на Областната администрация.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44