Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Станишев: Да благодарим на АБВ за мечешката услуга и повече да не се занимаваме с тях

| обновено на 08.02.14 в 18:30
Снимка: Капитал


Лидерът на БСП Сергей Станишев предупреди, че всеки избирател на партията, който гласува за АБВ, ще гласува против каузата, с която столетницата се е нагърбила за управлението и за спечелването на евроизборите.  В словото си Станишев изрази подкрепата си за правителството и се обяви за референдум за данъчната система, а не за изборните правила. Той коментира и движение АБВ с думите "бяхме изненадани от засада, бяхме ударени в гръб" и допълни:

Било каквото било. Да затворим тази страница и да си гледаме нашата работа. Да не влизаме в капана, който са ни подготвили - през цялата кампания да се обясняваме и да се оправдаваме заради действия на наши бивши другари. Все повече затъват в собствените вътрешни противоречия и обяснения. Ту нямало да правят партия, ту са млада партия, щели да се договарят за националните приоритети с всички, включително и с ГЕРБ, да ни помагат да си увеличим избирателите. Да им благодарим за тази "мечешка услуга" и повече да не се занимаваме с тях.

По думите на Станишев, евроизборите ще бъдат показателни за бъдещето на България и затова ГЕРБ прави всичко въмжно да си върне властта.

Това е срещу което сме изправени - концентриран, целенасочен и безпардонен глад за власт. Тези хора превръщат в мръсотия всяко нещо, до което се докоснат.

Лидерът на БСП припомни, че левицата винаги е била силна и е побеждавала, когато е била единна:

Опитаха, опитват да ни ударят за пореден път. Не знам дали си мислят, че са успели, но днес нито сме паднали, нито сме на колене и имаме силата да извървим пътя, по който сме тръгнали. Трудното е зад нас, а ни предстои още по-трудното - да успеем и да се гордеем с успеха, който сме длъжни да извоюваме на европейските избори.

В емоционално изказване Стефан Данаилов призна, че е разочарован от АБВ:

Да губя хора, които аз съм уважавал, хора, които съм обичал, хора, в които съм имал доверие.

Премиерът Пламен Орешарски обяви, че подкрепата на БСП е била решаваща за пътя, по който върви правителството и за увереността, която дава левицата, че може да се справи:

Днес, повече отвсякога, единството вляво е с национална значимост. То е условие за устойчивостта на Кабинета и за необратимостта на процеса на нормализация, на цялостния ни социално-икономически и политически живот. Аз вярвам, че, както винаги досега, ще намерите верните решения и настоящият конгрес ще ги затвърди като отправна точка и към решаващите предстоящи избори за Европейски парламент.

Лидерът на ДПС Лютви Местан пожела на Сергей Станишев БСП да е първата политическа сила на евроизборите. Местан призна, че левицата е основната политическа сила, подкрепяща правителството.

Основният субект на властта, който стои зад кабинета "Орешарски", е Българската социалистическа партия, не само защото тя е мандатоносителят, а защото представя политическата воля на над 1 000 000 български граждани. Втората политическа сила, която стои зад кабинета "Орешарски", ще носим отговорности съобразно далеч по-скромната ни политическа тежест, ще го правим коректно и с достойнство, защото Орешарски заслужава своя шанс.

Левицата се отказа да обяви евролистата си на днешния конгрес, но на "Позитано" 20 упорито се говори, че Станишев ще бъде водач.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44